Домашни лазерни епилатори Remington i-Light, RIO, TRIA, Silk’n

Лазерна епилация вкъщи – често задавани въпроси:

Уредите за лазерна епилация у дома трудно ли се използват?

Не. Домашните лазерни епилатори, като RIO и Tria, както и уредите за домашно обезкосмяване като Silk’n и Remington i-Light са по необходимост маломощни устройства, изработени за  употреба вкъщи. Те могат да се ползват от тези, които имат подходящия цвят на кожата, без формално обучение или предишен опит с лазерни епилатори.

Ако използвам устройство за домашна лазерна епилация, ще спестя ли време?

Не. При използване на домашни приспособления за лазерна епилация, като Remington i-Light, RIO, TRIA, Silk’n и др., лазерното третиране и на най-малката зона ще отнеме значително количество време – процедурата е изключително бавна. Причина за това е, че повечето уреди за домашна лазерна епилация покриват малка площ при светлинния импулс в сравнение с професионалните системи за лазерна епилация. Друга причина е, че професионалните лазери имат мощни захранвания,    които    доставят    достатъчно

енергия и осигуряват много кратко време между импулсите – до 5 импулса в секунда. За разлика от професионалните лазери, някои домашни устройства са толкова маломощи, че се захранват с малки батерии. При тях времето, което трябва да се изчака между два импулса надвишава 1 минута.

Какви резултати може да очаквам, когато използвам устройство за домашна лазерна епилация?

Едно скорошно проучване на уреда за лазерна епилация у дома Silk’n е публикувано от „Lasers in Surgery and Medicine”, едно от водещите научни списания за лазери. На 10 души в проучването, са направени 4-6 процедури. Резултатите, 4 седмици след последното третиране, показват средно 36% намаляване на окосмяването. Въпреки това, 12 седмици по-късно космите са поникнали отново и редукцията не се счита за статистически значима. В действителност след 12 седмици 4 от 10-те участника са имали по-голям брой косми, отколкото в началото на проучването!

Незадоволителните резултати са и основната причина в интернет да се предлагат толкова много домашни лазерни епилатори втора употреба.

Вижте още:

>> лазерна епилация цени

>> лазерна епилация – начало

>> фотоепилация или лазерна епилация