Повече информация за лазерната епилация

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ - ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Лазер Център телефони

1. Кои са най-често епилираните зони? – Най–популярните зони при жените са лицето и зона бикини, а при мъжете – гърбът.

2. От колко време се използват  лазер ните технологии? – Лазерите се използват в медицината от 25 години. Лазерна епилация се прави от 15 години, но технологиите при лазерите за обезкосмяване, се развиха прогресивно през последните 9 години.

3. Каква е разликата между лазерна епилация и фотоепилация?

Системите за фотоепилация (IPL) използват пулсова светлина – те НЕ СА лазери. Докато пулсовата светлина е ефективна при провеждане на други процедури  (фотоподмладяване, отстраняване на съдови и пигментни лезии, лечение на акне), световният опит показва, че най-ефикасен за епилация е лазерът. Пулсовата светлина е (по правило) по–рискова за кожата. Още информация за фотоепилация…

4. С какво лазерната епилация се различава от електоепилацията? – Обработката при електроепилацията е косъм по косъм. Лазерът е несравнимо по-бърз. Една зона, например подмишници може да бъде обработена само за 5 минути.

5. Какви са рисковете от епилацията? – Лазерната епилация е процедура за през обедната почивка. Не изисква време за възстановяване. Клиентите могат да се върнат на работа или да се забавляват веднага след процедурата.. Системите за лазерна епилация, които ползваме са проектирани да не влият на кожата, а само на косъма и така рисковете са сведени до минимум. Независимо от това, преди всяко третиране ние предоставяме информация за евентуалните рискове.

6. Има ли възрастови ограничения за лазерна епилация? – В действителност няма възрастово ограничение, но ние никога не извършваме процедурите на деца без съгласие от родител. При  децата не е завършило развитието и непрекъснато се образуват нови фоликули и това ще попречи да извършим качествена епилация. Не третираме деца под 13 години. Възрастните хора и тези в напреднала възраст обикновено имат сиви или бели косми, които не се поддават на обработване с лазер.

7. Има ли болка? – Толерантността към болка при всеки човек е различна. Клиентите я определят като шляпване с ластик по кожата. В сравнение с болката при кола маска, процедурата е безболезнена или със слаб дискомфорт само в някои зони. За пълния комфорт на нашите клиенти използваме основно александритни лазери, които са най-меки  и най-щадящи кожата, като  прилагаме и локално въздушно охлаждане на третираната зона.

 

Вижте още:

>> лазерна епилация цени

>> лазерна епилация – начало