Лазерна епилация при бременност или кърмене

Бременността е красиво време, в което тялото на жената претърпява много промени. Някои от тези промени са добре дошли – като здравите нокти, “перлената” кожа и лъскавата коса. Но някои от тези промени не са толкова добре дошли.

Общ за бременните жени проблем е прекомерният растеж на косми в някои зони, както и появата на окосмяване на места, където преди не е било налично. Разбираемо е и желанието да се премахне това неспецифично окосмяване.

Обезкосмяване по време на бременност: БРЪСНЕНЕ

Коремът ви става все по-голям и почти не можете да виждате краката си, камо ли да ги обръснете! Ако се бръснете под душа може да се наложи Вашият партньор да ви помогне да запазите равновесие. Ако седнете във вана за да се обръснете, може да се нуждаете от помощ за да станете и да се предотврати евентуално подхлъзване.

Поради промени в хормоните по време на бременността, може да имате по-интензивен растеж на косми около корема, зърната или други нежелани места. Но ако не бръснете тези зони, излишното окосмяване обикновено ще падне след бременността.

 

Епилация и бременност: ЕЛЕКТРОЕПИЛАЦИЯ

Няма проучвания, които да дават оценка на безопасността на електроепилацията по време на бременност. Много доставчици на козметични услуги препоръчват да се избягва електролизата по време на бременност, поради липсата на информация за ефекта върху плода.

Ако решите да правите електроепилация, гърдите и особено ареолите трябва да бъдат избягвани в последния триместър, особено ако ще кърмите. В последните седмици от бременността, трябва да избягвате областта на корема, тъй като тя е много чувствителна и би било много неприятно за вас в този момент на бременността.

 

Има два типа електроепилация, термолиза и галванична. Термолизата може да бъде диатермия, радио вълни, къси вълни, или висока честота. При галваничната електрепилация в продължение на минути се пуска електрически ток през клиента. не се препоръчва, защото бебето е заобиколен от околоплодна течност, която действа като проводник на електричество. Поради тази причина, галваничен ток не се препоръчва за електролиза по време на бременност.

Премахване на окосмяването по време на бременност: КОЛА МАСКА

Може да откриете, че вашата кожа реагира различно на кола маска по време на бременност. Кожата ви може да е по-чувствителна. Използването на успокояващ антисептичен лосион преди и след кола маска може да понижи чувството на парене и смъдене. Той може също така да предотврати инфекциите, да намалят раздразнението и всякакво зачервяване, което кола маската може да причини.

Винаги е добре да се консултирате с вашия лекар преди кола маска. Възможно е да има конкретна причина, поради която кола маската не се препоръчва за вас по време на бременност.

 

Епилация и бременност: ДЕПИЛАТОАР

Основните опасения от използване на депилатоар по време на бременност са активните съставки бариев сулфид прах и калциев тиогликолатен. Няма доказателства, че те са вредни по време на бременност, но не е имало никакви проучвания, които доказват, че те са безопасни.

Както при всяка козметична процедура, трябва да се направи тест на кожата, за да се види как тя ще реагира.Химикалите, след като са изложени на кислород, оставят известен цвят и характерна миризма, която може да бъде много неприятно за вас и в някои случаи да предизвика алергична реакция. Ще трябва да вземете допълнителни мерки за гарантиране на добра проветривост и да внимавате с времето за да не се стигне до химически изгаряния.

 

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ по време на бременност и кърмене

От една страна реални противопоказания досега не са доказани. Не са известни случаи за увреждане на плода след лазерна епилация по време на бременност.

От друга страна, поради промяната в хормоналния баланс на бременната жена, не можем да гарантираме добрите резултати от лазерната епилация. Освен това, дори и да не се приемат желязо или магнезий съдържащи препарати, по време на бременността кожата по принцип е склонна към пигментации и лазерната епилация може да стимулира тези нежелани реакции. Затова препоръчваме да се отложи лазерната епилация до появата на нов менструален цикъл и спиране на кърменето. Тогава отново можем да подновим процедурите за постигане на желания резултат. Опитът ни показва, че не губим достигнатите до момента резултати, просто отлагаме във времето постигането на окончателния ефект.

>> лазерна епилация цени

>> лазерна епилация бикини